Sarbatorim tehnologia prin lectii demonstrative de robotica pe 28 mai 2016Academia inventeaza.ro va invita pe toti curiosii mai mici sau mai mari la o lectie demonstrativa de robotica in data de 28 mai, in intervalul 10:00 - 12:00, respectiv 13:00 - 15:00. Aceasta se va derula gratuit in Bucuresti. Ne gasiti la Festivalul Urban “Femei pe Matasari” (Strada Matasari, fireste), pentru a sarbatori impreuna tehnologia in cadrul Bucharest Technology Week.

Lectia este o oportunitate atat pentru copii, cat si pentru parinti sa interactioneze cu “lumea robotilor”. Pentru a participa, va rugam sa va inscrieti aici.

In cadrul lectiei demonstrative, copiii ...

- Vor experimenta “lumea robotilor” prin interactiunea cu Roboti Adevarati;
- Vor afla notiuni elementare de programare, electronica practica, mecanica si robotica;
- Vor lucra cu notiuni pe care le pot aplica in cadrul proiectelor personale;
- Vor afla cum sa puna in aplicare, in viata de zi cu zi, cunostintele tehnice dobandite;
- Vor cunoaste prieteni cu aceleasi preocupari.

iar insotitorii acestora...

- Vor afla care sunt beneficiile educatiei de tip STEM;
- Vor afla informatii despre situatia de pe piata de munca in zona de IT;
- Vor putea observa daca cei mici au inclinatii spre domeniul tehnic.

Mai mult, v-am pregatit si o expozitie cu proiectele inovatoare ale inventeaza.ro precum si demonstratii live de competitii robotice.

Va asteptam cu drag!

***
Academia inventeaza.ro este un program educational "before & after school" de tip ‪#‎STEM‬, prezent in Romania inca din 2011, care are la baza deprinderea de notiuni practice de Programare, Robotica, Electronica si Mecanica. Programul este modular, adaptat in functie de varsta si nivelul de intelegere al participantilor, si se adreseaza tuturor copiilor si adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 17 ani.
In prezent, aproximativ 200 de tineri invata sa construiasca, sa controleze si sa programeze roboti alaturi de mentorii nostri care sunt olimpici (matematica, informatica) sau participanti la concursuri nationale si internationale de robotica.

***
Bucharest Technology Week (23-29 mai 2016) este un concept de eveniment care presupune o saptamana de celebrare a tehnologiei prin manifestari diverse in tot orasul. Mai precis, aceasta consta in: 4 zile de conferinte cu o componenta de indoor expo, reunind 25+ speakeri locali si internationali; 2 zile de outdoor expo in Piata Revolutiei, unde principalele atractii vor fi masinile electrice si aplicatiile de conectivitate, solutiile smart home si smart cities, aplicatiile de eHealth, virtual reality, robots, drone & gadgets, etc.; Technology Days in companiile locale si diverse activitati ca manifest digital in Pasajul pietonal de la Universitate si la intrarea din Parcul Herastrau precum si 30+ evenimente partenere.