Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge 2017, se intoarce in Romania

Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, va avea loc simultan la Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara pe 29-30 aprilie 2017.
Competitia se adreseaza unui public cu nivel de experienta variat si din diverse domenii: elevi, studenti, programatori, oameni de stiinta, profesori, tehnologi, artisti, designeri, ingineri, storytellers, studenti sau antreprenori.

Temele competitiei din acest an, trasate de NASA, sunt cinci la numar, centrate in jurul planetei noastre: The Earth and Us, Planetary Blues, Warning! Danger Ahead!, Our Ecological Neighborhood, Ideate and Create! Provocarile din fiecare categorie, in numar total de 25, se regasesc pe site-ul competitiei la https://2017.spaceappschallenge.org/challenges/. Participantii isi pot alege de aici o problema pe care doresc sa o rezolve in functie de domeniu, gradul de dificultate si interese. De asemenea, participantii selecteaza locatia unde vor sa participe la hackathon iar inscrierea este gratuita.

• Bucuresti: https://2017.spaceappschallenge.org/locations/bucharest/
• Cluj-Napoca: https://2017.spaceappschallenge.org/locations/space-apps-cluj-napoca/
• Timisoara: https://2017.spaceappschallenge.org/locations/timisoara/

Pe 20 si 21 aprilie vor avea loc pre-evenimente, al caror scop este de a-i familiariza pe participanti cu notiunea de hackathon, cu seturile de date si unelte NASA, cu conceptele si abilitatile de rezolvare a problemelor dar si de a le oferi posibilitatea sa interactioneze si sa se cunoasca mai bine.

• Cluj-Napoca: 21 aprilie - https://2017.spaceappschallenge.org/locations/space-apps-cluj-napoca/pre...
• Timisoara: 20 aprilie - https://2017.spaceappschallenge.org/locations/timisoara/pre-event/

Dupa hackathon-ul care va dura 48 de ore (29-30 aprilie), juriile locale vor desemna, pentru fiecare oras in parte, maxim doua proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului international impreuna cu cate un proiect desemnat ca fiind cel mai popular sau People's Choice Award. Invingatorii vor fi invitati la o lansare NASA.

De la inceputurile sale in 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. In fiecare an mii de participanti din diverse domenii indiferent de nivelul de experienta, colaboreaza pentru a dezvolta solutii inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atat de explorarea spatiala cat si de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispozitia publicului de catre NASA. Solutiile rezultate variaza de la aplicatii mobile la jocuri, hardware si multe altele.

“Editia anterioara a fost cea mai mare de pana acum, desfasurandu-se in paralel in 161 de orase si cumuland un numar de 15.000 de participanti in intreaga lume, cifre pe care speram sa le depasim in 2017.” a declarat Cristian Dascalu, Chief Innovation Officer SprintPoint Techcelerator si organizatorul competitiei la Cluj-Napoca.

NASA Space Apps Challenge este rezultatul unui efort colaborativ la nivel national a: ClujHUB, Coworking Timisoara, RICAP, SprintPoint Techcelerator, TechFest, Timisoara Startup Hub.
Partener national: BRD Groupe Société Générale.
Parteneri: NTT DATA, Evozon, Gameloft, ARIES, TETAPOLIS Science and Technology Park, Agentia Spatiala Romana ROSA, Revista Stiinta si Tehnica, parsec.ro, start-up.ro, 150sec.com, AMM Design, Timisoara Iulius Mall, Club BlackBox

Mai multe informatii:
https://2017.spaceappschallenge.org/
https://www.facebook.com/SpaceAppsRomania/

Contact informatii despre competitie:

Cluj-Napoca
Maria Revnic – Communication Specialist Cluj HUB
0752 232 532, maria@clujhub.ro

Bucuresti
Ioana Simon – Senior Consultant SprintPoint Techcelerator
0740 384 305, ioana@sprintpoint.co

*Space Apps Challenge este incubatorul de inovatie al Agentiei Aerospatiale Americane (NASA)
**Evenimentul se organizeaza in premiera in Bucuresti si in Timisoara iar la Cluj-Napoca a ajuns la a doua editie