Am 10 ani si sunt inventator ...

Cele doua echipe formate din cursanti si mentori ai Academiei inventeaza.ro care si-au propus sa reinventeze viitorul prin proiectele prezentate in cadrul Concursului national de inovatie tehnica si IT Da Vinci Editia a II-a au fost rasplatite cu premiul III (TechBag) ai mentiune (Eco Sorting Trash) in urma prezentarilor de sambata, 2 iulie 2016.

Timp de aproximativ o luna, elevii si mentorii lor au lucrat intens pentru a dezvolta un prototip hardware functional. In cadrul fiecarei echipe, copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani si-au impartit responsabilitatile pentru a rafina si a pune in aplicare ideea propusa. Proiectele lor rezolva probleme reale cu care cei mici se confrunta fie direct, cum ar fi ghiozdanul prea greu sau cartile si caietele frecvent uitate acasa, fie indirect - colectarea selectiva a gunoiului.

“Ne bucuram enorm pentru reusita celor mici. Efortul a fost considerabil si din partea copiilor si din partea mentorilor nostri, insa iata ca rezultatele nu intarzie sa apara. Iar implicarea lor este satisfactia noastra. Ne place sa le oferim inca de mici posibilitatea de a se implica serios (pe cat se poate la varsta lor, desigur) in activitati de acest tip, care le stimuleaza gandirea creativa si spiritul analitic. Faptul ca nu au ezitat niciun minut sa vina zi de zi la Academie sa lucreze la proiect ne intaraste convingerea ca suntem cu adevarat locul unde creativitatea ai distractia fac casa buna cu stiinta si tehnologia.” - Cristiana Bogateanu, Co-fondator Academia inventeaza.ro

Echipa TechBag - coordonata de mentorul Academiei inventeaza.ro, Costin Costea

- Vlad Ionescu - Software rockstar
- Mark Erena - Hardware connoisseur
- Cristi Dobrin - Word Herder
- Andrei Serban - Presentation magician
- Alex Gopsa - Hardware Geek
- Tudor Urlateanu - Movie Magic Maker
- Ricardo Olaru - Software specialist

Echipa Eco Sorting Trash - coordonata de mentorul Academiei inventeaza.ro, Gabriel Robu

- Stefan Dumitru - Presentation magician
- Codrut Ciulacu - Software rockstar
- Tudor Popescu - Hardware Geek
- Mihai Lazaroiu - Problem terminator

Proiectele au facut parte din primele 10 selectionate la nivel national de un juriu de specialitate, al carui presedinte a fost Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut roman. Concursul national de inovatie tehnica si IT Da Vinci are ca scop incurajarea, promovarea si recunoasterea valorii elevilor cu preocupari stiintifice in domeniile mentionate.

***
Academiei inventeaza.ro este un program educational “before & after school” de tip #STEAM prezent in Romania inca din 2011, care are la baza deprinderea de notiuni practice de Robotica, insemnand Programare, Electronica si Mecanica. Programul imbina utilizarea tehnologiei cu joaca educativa si este complementar cunostintelor dobandite la scoala de copiii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani. Mai multe detalii pentru www.academia.inventeaza.ro.